Groepsactiviteiten

Onze Activity Club organiseert (groeps-)activiteiten op sportief gebied. Deze activiteiten kunnen de basis vormen van een bedrijfs- of familiebijeenkomst tijdens uw verblijf in Boshotel Vlodrop, op Landgoed Kasteel Daelenbroeck of als gast van Vita Allegra Wellness. Veel van de door onze Activity Club georganiseerde activiteiten bieden u de mogelijkheid om in groepsverband van een goede combinatie inspanning en ontspanning te genieten. Hieronder staan onze begeleidde groepsactiviteiten nader toegelicht:


Bootcamp
Onze bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder onze professionele begeleiding. Kracht, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen maar vooral FUN staan centraal. Door het teamverband sport u intenser dan dat u individueel zou doen, dit verhoogt aanzienlijk de efficiëntie van een training.

Spinning
Spinnen is een intensieve binnenfietssport onder begeleiding. Het wordt ook wel indoor cycling of spinracen genoemd. Onze ICG bikes zorgen voor een optimale workout met veel fun. Deze activiteit is geschikt voor wel beginners als gevorderden.


Aquajogging of AquaHiT
Aquagym is een work-out in het water. Doordat water weerstand biedt zijn er vele oefeningen mogelijk. Tevens is aquajogging geschikt als je lichamelijke klachten hebt. De opwaartse kracht die ontstaat in het water maakt je vrijwel gewichtloos en zo zullen spieren en gewrichten minder belast worden. Aquajogging is geschikt voor iedereen!

BBB
Deze les staat geheel in het teken van drie grote spiergroepen: buik, billen en benen. Hierin worden verschillende vormen van bewegen gebruikt, zoals spierversterkende oefeningen met gewichten, low-impact oefeningen en cardio-oefeningen.. Deze lessen zijn rugvriendelijk en vereisen niet veel coördinatie. In deze lessen wordt met het eigen lichaamsgewicht, dumbells (lichte haltertjes) en tubings (elastische "springtouw-achtige elastieken") gewerkt. Beginners en gevorderden kunnen deze les samen volgen, onze instructeurs passen de reeksen aan ieders niveau aan.


Boksen
Boksen is een tactische vechtsport waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Deze activiteit wordt verzorgd door onze eigen bokstrainer. Sporters van alle niveaus kunnen deelnemen aan deze les.


Yoga / Yogalates
In onze yogalessen bent u op een plezierige en ontspannen manier bezig met lichaamsoefeningen en yoga-houdingen Spieren en gewrichten worden soepeler. U krijgt meer energie en een betere lichaamshouding. De ademhaling wordt dieper. Het geeft je meer innerlijke rust en een groter zelfvertrouwen. Deze activiteit is geschikt voor iedereen.


Handboogschieten
Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen, maar tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport. Het handboogschieten vindt plaats in de buitenlucht en kan daardoor alleen maar bij geschikt weer.


Mountainbiketocht
Mountainbiken is een sport waarbij u over het ruige terrein van De Meinweg fietst met een mountainbike. De Meinweg bestaat uit een uniek terrassenlandschap. Dwars op de terrassen zijn twee beekdalen ontstaan: het dal van de Boschbeek en van de Roode Beek. Tussen deze beken en beekdalen liggen stille vennetjes en uitgestrekte bossen en heidevelden.

GPS Fiets/Wandeltocht
We hebben verschillende GPS speurtochten uitgezet, waarbij u langs de mooiste plekjes wandelt of fietst. We hebben heel bewust bijzondere plekjes uitgekozen voor een GPS speurtocht. Zo kunt u heerlijk genieten en op avontuur in een mooie natuurlijke omgeving. Ervaring met een GPS apparaat is niet nodig, u krijgt een duidelijke instructie mee. Heeft u nog nooit met een GPS apparaat gewandeld dan is dit een mooie gelegenheid voor een eerste kennismaking en enkele functies te leren kennen.
Al onze activiteiten zijn enkel op aanvraag en dienen vooraf gereserveerd te worden.