Nordic walking

Nordic Walking is een inspannende, ontspannende wandelwork-out. Deze activiteit past dan ook perfect bij Wellness Center Vita Allegra. En ook hier bieden wij maatwerk. Ons cursusaanbod is opgesplitst in aanleertrainingen en vervolgtrainingen. Het grote voordeel hiervan is dat eenieder op elk gewenst moment op zijn/haar niveau kan instappen.

Vele mensen zien Nordic Walking nog steeds als gewoon lopen met stokken. Het lijkt simpel maar diegenen die de sport beoefenen weten dat je, als je het juiste ritme en effect op je lichaam wilt ervaren, je een aantal techniek lessen nodig hebt.
Gediplomeerde instructeurs begeleiden onze Nordic Walking activiteiten. Deze mensen zijn opgeleid bij het NFIB, een overkoepelende organisatie die de kwaliteit van instructeurs bewaakt.

Nordic Walking Park Elmpterwald – De Meinweg

De omgeving van Vita Allegra biedt unieke mogelijkheden voor Nordic Walking. Een aantal enthousiaste ondernemers uit de grensstreek Nederland -Duitsland heeft samen met de gemeenten Roerdalen, Roermond, Elmpt, Niederkruchten en Wassenberg een Euregionaal Nordic Walking Park ontwikkeld.

Het Nordic Walking Park kenmerkt zich door een aantal vaste startpunten van waaruit er diverse routes vertrekken (6 km, 10 km, 15 km). Op Nederlands grondgebied zijn de vertrekpunten: Vita Allegra / Boshotel Vlodrop, Rijstal manege Venhof en Fletcher Landgoed Bosrijk Roermond. De routeaanduidingen in het park zijn universeel.
Vanaf Boshotel Vlodrop vertrekt er ook een techniekroute waarbij u de 7 stappen van de ALFA 247 techniek krijgt uitgelegd.

Om de routes zoals die bij Boshotel Vlodrop/ Vita Allegra vertrekken te ontvangen stuurt u een mail naar info@vitaallegra.nl.