Motivatie

Hou je motivatie hoog met deze simpele rege

Meten is weten.

Een heel simpele regel die vaak vergeten wordt. Zorg ervoor dat je je progressie meet. Vrijwel elke doelstelling is meetbaar te maken door bepaalde tests of meettechnieken! Vraag ernaar bij onze trainers!

 

Train naar een haalbaar doel.

Hiermee willen we eigenlijk alleen maar aangeven dat het weinig zin heeft een doel te stellen wat bijna niet haalbaar is. Werk in kleinere stappen naar je doel toe. 

 

Maak je training leuk.

Fitnesstraining is simpelweg niet leuk maar wel heel erg goed voor je. Toch zijn er wel mogelijkheden om je training leuker te maken. 
Wissel bijvoorbeeld je reguliere fitnesstraining eens af met een groepsles. Of kijk je favoriete serie op op onze cardio apparatuur. 
Wat ook vaak over het hoofd wordt gezien is het trainen met een trainingsmaatje, door te trainen met iemand die hetzelfde doel heeft zal je (jullie) motivatie een heel stuk hoger zijn.

 

Kom niet te vaak.

Vooral als je begint met fitnesstraining, kun je beter beginnen met een keer per week minder. Wanneer je zelf voorneemt om 4 of meer keer per week te trainen, wordt je het al heel gauw zat. Daarnaast is het juist ook erg belangrijk om je lichaam de rust te geven die het verdient. Vooral na een intensieve work-out. Je kan dan altijd nog zeggen: ik ga een keertje extra, dit zal dan ook eerder als een prestatie voelen en geeft je weer meer motivatie!